fredag 23 mars 2012

Allt om mat

Älgpannacotta som farmor en gång gjorde den
Ingredienser
älg utsatt för yttre våld
skämd grädde
flingsalt
ljungpeppar
lagerblad
milad kol
kanelstång
frukostägg
Gör sålunda
Dag 1
Mila trettio kubikmeter kol.
Dag 2
Lägg det trafikdödade viltet i en bytta. Flå skogens konung med lut och gå en promenad med Ulla.
Tacka Ulla för promenaden och vispa den avlutade älgen porös. Frankera innanmätet med lagerblad i de fickor som bildats. Flingsalta och ljungpeppra köttet generöst. Spar ingen möda.
Baxa in det uppvispade viltet i milan och låt den ”gå mör” i sju timmar. Lägg därefter köttet i en blompress och låt det bli färs. Ta av dig byxorna.
Dela kanelstången i många delar och smula den till en stjärnbild, företrädesvis Cepheus. Knäck frukostäggen i en hink och tillsätt ditt stjärnbildade kanelsmul och din färs. Glöm för all del inte den skämda grädden.
Häll älg- och äggsmeten i lustiga kannor och låt kannorna stå svalt.
Precis när gästerna nalkas din garageinfart tar du på dig byxorna och bär fram kannorna i triumf. Älgpannacotta som farmor en gång gjorde den serveras kanske bäst med sugrör över en svekdebatt och en kall Pucko. Till det ett grisborststrävt glas rött.
Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar