Älgpannacotta som farmor en gång gjorde den
Ingredienser
älg utsatt för yttre våld
skämd grädde
flingsalt
ljungpeppar
lagerblad
milad kol
kanelstång
frukostägg
Gör sålunda
Dag 1
Mila trettio kubikmeter kol.
Dag 2
Lägg det trafikdödade viltet i en bytta. Flå skogens konung med lut och gå en promenad med Ulla.
Tacka Ulla för promenaden och vispa den avlutade älgen porös. Frankera innanmätet med lagerblad i de fickor som bildats. Flingsalta och ljungpeppra köttet generöst. Spar ingen möda.
Baxa in det uppvispade viltet i milan och låt den ”gå mör” i sju timmar. Lägg därefter köttet i en blompress och låt det bli färs. Ta av dig byxorna.
Dela kanelstången i många delar och smula den till en stjärnbild, företrädesvis Cepheus. Knäck frukostäggen i en hink och tillsätt ditt stjärnbildade kanelsmul och din färs. Glöm för all del inte den skämda grädden.
Häll älg- och äggsmeten i lustiga kannor och låt kannorna stå svalt.
Precis när gästerna nalkas din garageinfart tar du på dig byxorna och bär fram kannorna i triumf. Älgpannacotta som farmor en gång gjorde den serveras kanske bäst med sugrör över en svekdebatt och en kall Pucko. Till det ett grisborststrävt glas rött.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar